El marbre travertí, és una pedra natural que s’ha utilitzat durant segles gràcies a les seves grans característiques i acabats. Encara que avui dia podem trobar materials de construcció més econòmics, el marbre travertí contínua sent una gran aposta per a aquells que busquen qualitat i acabats de luxe.

Alguns dels avantatges del marbre travertí són la seva durabilitat, el seu fàcil manteniment i la seva bella aparença. Si està pensant a usar marbre travertí en el teu pròxim projecte, assegura’t de continuar llegint per a obtenir més informació sobre aquest increïble material.

Característiques del marbre Travertí

El marbre travertí, és una forma de pedra calcària que es forma en aigua dolça, amb cicles d’aigua i carboni. La seva característica textura porosa es deu a les bombolles de gas que queden atrapades en la pedra quan es formen les capes.

El nom Travertí deriva de la paraula italiana ‘Travertine’, que fa referència a la regió d’Itàlia on es descobreixen les pedreres més famoses d’aquesta mena de pedra. Encara que no es limita a Itàlia, la pedra italiana és sens dubte la més coneguda.

Usos del marbre travertí

El marbre travertí, s’empra tant en aplicacions interiors i exteriors. A l’interior, s’usa en sòls, parets, sostres, revestiments de xemeneies i fins i tot plaques de cocció de cuina, ja que es tracta d’una pedra forta i compacta molt resistent a l’ús. També és fàcil de mantenir, i es pot polir fàcilment per a recuperar la lluentor. El color gris clar es classifica com a neutre i complementa una varietat de decoracions diferents. Els seus tons suaus són perfectes per a les cuines contemporànies, mentre que les clàssiques es beneficien de la seva elegància.

Encara que canviem altres aspectes de la cuina, un marbre com aquest pot servir per a tota la vida.

Acabats de luxe

Un dels principals motius pels quals el marbre travertí és tan popular, és per la seva capacitat de rebre diversos acabats, la qual cosa li confereix un aspecte luxós. Alguns dels acabats més populars són l’apomazat, el poliment i el raspallat.

El travertí apomazat té una superfície llisa que és perfecta per a zones en les quals es vol aconseguir un aspecte minimalista. El travertí polit és una opció molt popular per als sòls de cuines i banys, ja que els confereix una gran lluentor.

Aquest tipus d’acabat també és perfecte per a zones en les quals es desitja crear un aspecte elegant, com en un vestíbul o un saló.