Làpides

Art funerari 

Tradició familiar

Marbres Rustey és de tradició familiar i com a tal, els seus orígens es remunten anys enrere quan l’avi Miquel Rustey Barbosa vivia del seu ofici d’escultor. La passió i el bon fer per l’escultura el van portar a participar en diferents monuments artístics i públics de la nostra ciutat i província. Entre ells, podem destacar el monument del Lleó a la plaça del Mercat de Girona, el Balcó de l’Ajuntament de Girona, una escultura a Olot i la font de St. Agustí a Girona, entre d’altres.

La seva habilitat en l’ofici, li va donar un renom especial pel que fa al disseny de làpides i va enregistrar la seva empresa l’any 1959 a la Cambra de Comerç de Girona. Partint de simples estampes i utilitzant la tècnica del compàs amb punts, reproduïa les escenes sobre el marbre amb una gran precisió, elaborant unes peces úniques fetes del tot a mà. Les seves realitzacions es troben firmades arreu dels cementiris de la província de Girona.

Pere Rustey i Pericot, el seu fill, va seguir l’ofici d’escultura i gravació de làpides, ja que eren moments d’una forta demanda. En el procés d’elaboració, es va començar a combinar el treball encara manual amb un sistema assistit mecànicament per tal d’afegir-hi aplics o fer-hi relleus. Avui dia, el fill d’en Pere, en Xavier, al capdavant de la 3a generació familiar, continua fent del treball en marbre el seu ofici i la seva passió.

Per veure més realitzacions del catàleg, podeu visitar la nostra botiga d’exposició al carrer del Carme núm. 241, a Girona.