Des de fa anys, el marbre i el granit s’han consolidat com a materials predilectes en la construcció i decoració de diferents ambients d’una casa. Aquests materials aporten una bellesa única als espais, i són excel·lents per proporcionar superfícies duradores en taulells, banys, terres, escales, façanes, etc. A més de conjugar elegància i resistència, ofereixen una gran varietat d’opcions per personalitzar el disseny d’interiors.

En què es diferencia el marbre del granit?

Tant el marbre com el granit són pedres naturals extretes de la terra, encara que són molt diferents entre si. El marbre és un material molt durador, però més delicat i menys dur que el granit. A més, la seva porositat és més gran – i la possibilitat de tacar-se fàcilment també-, es pot ratllar amb més facilitat i requereix un major manteniment. No obstant això, les seves vetes i tonalitats úniques, atorguen als espais un aspecte únic i elegant.

Al contrari que el marbre, el granit és un material molt resistent a les taques i al desgast. Encara que ambdues superfícies són susceptibles a trencar-se davant cops forts, la duresa del granit fa que sigui un material menys propens a ratllar-se o tacar-se. A més, el seu color es manté com el primer dia al llarg del temps.

Decoració en banys

Tots dos materials són perfectes per les cambres de bany, ja que són molt resistents a l’efecte de la humitat i presenten una gran durabilitat. D’altra banda, atorguen brillantor i lluminositat, i són capaços de crear ambients clàssics, moderns, contemporanis, rústics o minimalistes.

Per als ambients més avantguardistes, se sol aplicar el marbre, ja que ofereix un aire més elegant i exclusiu gràcies a les vetes allargades que dibuixen ondulacions sobre la pedra.

Decoració en cuines

En general, tant el marbre com el granit són molt útils en cuines, ja que són materials senzills de netejar i que conserven les seves propietats durant el temps.

El marbre és un gran material per a la construcció de taulells de cuina, perfecte per a superfícies de treball. Tot i això, generalment es fa servir més el granit, ja que les seves característiques naturals atorguen més resistència a la calor i als possibles cops o esgarrapades. A més, sol mantenir la brillantor natural durant més temps que el marbre.

Tots dos materials tenen un fàcil manteniment. Això sí, en el cas del marbre, cal extremar la precaució davant l’ús de químics perquè el poden espatllar, fer que perdi la seva lluentor natural o que es creïn taques irreversibles de treure. Per aquest motiu, és aconsellable fer ús de productes específics en la seva neteja regular.

Necessites més informació sobre aquestes pedres naturals? A Marbres Rustey podem assessorar-te en tot el que necessitis per dur a terme qualsevol projecte. Contacta amb nosaltres i informa’t sobre els nostres marbres i granits.