El marbre és un material de gran bellesa i noblesa que ha estat utilitzat per la humanitat des de temps immemorials en importants construccions i monuments, molts dels quals es conserven avui dia i són considerats veritables meravelles com el Taj Mahal, la Catedral de Milà, o en obres d’art com la Venus de Milo o el David de Miquel Àngel.

 

Quins són el usos del marbre més habituals?

 

Per la seva excel·lent qualitat i durabilitat, el marbre també s’utilitza en una gran varietat d’elements d’ús quotidià com a façanes, columnes, taulells de cuines, banys, taules, elements decoratius, etc., però a més, també s’empra en l’art funerari per a la creació de panteons, columbaris i làpides.

El marbre ha guanyat tan àmplia popularitat a tot el món per ser una pedra d’altíssima durabilitat, capaç de mantenir la seva brillantor i atractiu al llarg dels anys. A més, amb un senzill manteniment es conserva com a nou. Així mateix, les seves excel·lents propietats tèrmiques fan que sigui un material ideal per retenir la temperatura.

Altres de les característiques que fa únic a el marbre és la seva varietat de colors i tons. Trobem en ell diverses tonalitats de negre, gris, blanc, groc i verd, entre d’altres, així com una àmplia gamma de vetes.

En definitiva, es tracta d’una elecció perfecta per a dotar de bellesa i elegància a qualsevol espai, o bé per aconseguir elements altament funcionals o decoratius únics a:

  • Parets i façanes d’habitatges, establiments, sales de reunions i oficines.
  • Terres i parets d’espais públics, oficines, cuines i banys.
  • Escales de tota mena i en qualsevol tipus d’espai interior o exterior.
  • Art funerari: panteons, sepulcres, columbaris i làpides de nínxol.