El material dels taulells de cuina és un dels elements clau que cal tenir en compte a l’hora d’escollir quin és el més adequat per a la nostra cuina. Si tens dubtes a triar entre granit o porcellànic, a continuació et donem algunes claus perquè tinguis més informació i en coneguis les seves diferències.

Diferències entre taulells de cuina de granit i porcellànic

Els materials per a taulells de cuina, siguin de granit o porcellànica, tenen algunes diferències significatives en termes d’aparença, durabilitat, resistència, manteniment i cost:

  1. Aparença: Els taulells de granit solen tenir un aspecte més natural i únic a causa de la variació natural a la pedra. Els taulells de ceràmica, en canvi, solen tenir una aparença més uniforme, encara que hi ha disponibles moltes opcions de disseny i textura.
  2. Durabilitat: Ambdues opcions són força resistents i duradores. El granit és més dur i resistent a les esgarrinxades, però és porós i pot tacar-se si no se segella adequadament. Els taulells de ceràmica són més resistents a les taques i les ratllades, però es poden estellar o trencar-se en casos de fort impacte.
  3. Manteniment: Els taulells de granit requereixen un segellat periòdic per protegir la pedra de les taques i la humitat. També s’han de netejar amb un netejador suau i no abrasiu per evitar danyar l’acabat. A diferència d’aquestes, els taulells de ceràmica són més fàcils de netejar i no requereixen segellat, però poden requerir productes de neteja específics per evitar danyar l’esmalt.
  4. Resistència: El granit és un material naturalment dur i resistent a la calor, per la qual cosa és ideal per als taulells de cuina. La ceràmica també és força dura, però pot ser sensible a les temperatures extremes.
  5. Cost: Encara que el granit és una pedra natural, el preu dels taulells de granit és molt menor que que els porcellànics.

En resum, ambdues opcions són excel·lents per a taulells de cuina duradors i atractius. L’elecció dependrà en gran mesura de l’aspecte desitjat, la durabilitat i el pressupost.

Necessites més informació sobre les taulells de granit o porcellànics? Contacta amb Marbres Rustey i t’informarem encantats!