El taulell de cuina és un espai d’ús freqüent a la cuina que necessita un material altament resistent i durador. Per aquest motiu, el granit és el material més triat per la cuina, ja que a més de tenir un alt nivell de funcionalitat, també té un gran valor estètic.

El granit és una roca ígnia plutònica, de les més abundants de la terra, que es forma a causa del refredament lent d’un magma a alta pressió. Està formada per tres materials: quars, feldespat i mica.

Aquestes característiques li confereixen propietats d’una durabilitat incomparable respecte a altres materials. Per això, és una de les pedres naturals més valorades per a la construcció de taulells de cuina. Comptar amb el granit per al disseny de cuines és habitual. A més de ser altament estètic i funcional, ofereix altres grans avantatges.

 

Raons per a triar el granit pel taulell de cuina

 

El granit és un material molt durador. Aquesta pedra natural es talla en el seu estat natural i, a través de procediments industrials, es poleix i es tracta d’una forma específica per a segellar-lo i polir-lo fins a aconseguir una gran lluentor. A més, aquest procediment ajuda a eliminar la seva porositat, la qual cosa li confereix una gran resistència a les taques.

Per tant, com el granit és un material natural, cada tall de pedra és únic. Aquesta característica és la que dona un toc d’originalitat al taulell de cuina. També podràs triar el tipus d’acabat: envellit, setinat, poliment, flamejat, etc., i, així, s’amplia la gamma de possibilitats per a la decoració i l’estil de la teva cuina.

Per ser un material d’alta duresa, el granit és molt resistent al ratllat i l’abrasió, així com als canvis de temperatura. És elegant i atemporal, per tant mai passa de moda. Gràcies a la seva gran varietat de tons i colors combina a la perfecció amb qualsevol estil de cuina i de decoració.

Una altra dels seus grans avantatges és que és un material molt durable i que requereix molt poc manteniment. És molt fàcil de netejar, només necessitaràs emprar una solució d’aigua i sabó neutre i una baieta fina.

I finalment, destacar que, encara que no sigui una de les opcions més econòmiques del mercat, ofereix una excel·lent relació, qualitat-preu.