Estàs buscant triar entre un taulell de granit o porcellànic per a la teva cuina? Aleshores has arribat al lloc correcte. En aquest article explicarem les principals diferències entre aquests dos materials per taulells i us ajudarem a seleccionar el que millor s’adapti a les vostres necessitats, gustos i pressupost.

Diferències entre materials: granit o porcellànic?

Els taulells de granit o porcellànic són dos materials populars per taulells de cuines. Els taulells de granit són duradors, resistents a la calor i les ratllades, mentre que els taulells de porcellana són resistents a l’aigua i a la decoloració. Cada material té els seus propis avantatges i desavantatges, i a continuació discutirem cadascun d’ells per ajudar-te a prendre la millor decisió.

Cost

Tots dos tipus de taulell tenen opcions econòmiques, però si estàs buscant una solució assequible, els taulells porcellànics són la teva millor opció. Els taulells de granit poden ser costosos, depenent del tipus de granit que trieu. Els preus varien segons la textura, el color i la qualitat del granit, però generalment són més cars que altres materials com el quars o la porcellana. Si tens un pressupost ajustat, la porcellana és una gran opció per a la teva cuina.

Durabilitat

Els taulells de granit són extremadament duradors i resistents al desgast. Estan fetes de pedra natural i impermeable, cosa que les fa resistents a la calor, a l’aigua i al temps. Si busqueu un taulell de cuina que sigui durador, resistent i que no requereixi molt manteniment, llavors els taulells de granit són la millor opció per a tu.

D’altra banda, els taulells porcellànics no són tan duradors com el granit. Estan fetes amb una barreja composta d’argila i minerals sinteritzats a alta temperatura per crear un producte extremadament dur i resistent a l’aigua. Això vol dir que, si bé és resistent a l’aigua, no és resistent a la calor ni als cops ni al desgast del temps com el granit. Si busques un taulell a curt termini per a la teva cuina, llavors la porcellana és la millor opció.

Estètica

Els taulells de granit tenen un aspecte únic a causa de la seva textura natural i infinits tons disponibles al mercat. La varietat en textures i colors fa que sigui fàcil trobar un estil que millor s’adapti a la cuina dels seus somnis. El granit és un material natural, el que significa que cada taulell és únic i es veurà diferent a cada cuina.

Els taulells porcellànics també tenen molts colors per triar, però la textura és molt més uniforme que el granit. Estan disponibles en una varietat de colors brillants, des de grisos fins a blancs brillants i negres mat. La porcellana és una opció ideal si voleu un taulell d’aspecte uniforme i modern.

Neteja

Netejar un taulell de granit no és difícil, però hi ha certs passos que cal seguir per mantenir-lo en bon estat. Has de netejar-la regularment amb aigua neta i sabó suau per evitar l’acumulació de taques o líquids greixosos. A més, és important resellar la superfície una vegada a l’any per evitar taques o danys permanents.

Si tens dubtes sobre quina escollir, contacta amb Marbres Rustey, estarem encantats d’atendre’t!