El marbre travertí, és un material robust i de gran resistència, però la superfície deixa veure amb facilitat les taques d’humitat o els rastres de sabó derivats del seu ús quotidià. Sense un manteniment adequat, va perdent-ne les propietats. Si malgrat la feina que dona, vols apostar per aquest material tan apreciat pel seu gran valor estètic, continua llegint per saber com netejar el marbre travertí.

 

Com netejar el marbre travertí

 

Abans de començar, cal recordar que el marbre travertí es presenta en dos estils diferents: polit i mat. En tots dos casos, es tracta d’una pedra calcària. La principal diferència entre tots dos estils, és que el tipus mat inclou una resina que l’impermeabilitza i perfecciona. En canvi, la versió polida, manca d’aquesta resina que omple els porus, i per això cal cimentar-la per tal que mantingui la seva estructura.

En qualsevol cas, amb aquests senzills trucs podràs mantenir el marbre Travertí en perfectes condicions.

En primer lloc, el més important per mantenir el marbre travertí en banys i terres en perfectes condicions, és evitar que les taques de cosmètics, les restes de sabó o la floridura, s’assentin en la seva superfície.

Generalment, la forma més fàcil per a mantenir-lo impecable, és netejar el marbre Travertí amb un drap humit després de cada ús. Per a la brutícia més persistent, pots fer ús d’aigua tèbia i un sabó pH neutre amb un raspall de truges suaus. Cal fregar no massa fort per no fer malbé la superfície del marbre, i evitar els productes de neteja per a marbre blanc que continguin ingredients blanquejadors, ja que això podria deteriorar el marbre.

Per netejar el marbre Travertí en terres, aplica igualment aigua tèbia amb un sabó PH neutre i assegura’t que s’assequi perfectament. Davant de qualsevol vessament que es produeixi, recorda netejar-lo immediatament. Evita que el terra es ratlli i neteja’l diàriament de restes de brutícia.