Escollir l’acabat adequat per al taulell de la cuina pot ser una decisió difícil. Dues de les opcions més populars són els acabats mat i brillant. Avui volem explicar-te sobre els avantatges de cada opció perquè puguis prendre una decisió informada a l’hora de triar l’acabat del taulell de la teva cuina.

Acabat mat

Els taulells amb acabat mat són càlides i agradables. Un acabat mat té una superfície plana i sense brillantor que proporciona un aspecte natural i elegant al taulell. Un dels principals avantatges és que s’embruten menys i són més indulgents que un acabat brillant a l’hora de mostrar esgarrapades i taques. A més, l’acabat mat pot donar a la teva cuina un aspecte més modern i minimalista.

Acabat brillant

L’acabat brillant té una superfície brillant i reflectora que és clàssica i atemporal. Un dels seus principals avantatges és que pot fer que la teva cuina sembli més lluminosa i espaiosa, ja que reflecteix més la llum. A més, és més fàcil de netejar, ja que no atrapa tant la brutícia ni les taques com un acabat mat. Són ideals per a cuines petites o amb poca llum natural .

Quin és l’adequat per a tu?

L’elecció entre un acabat mat o brillant es redueix en última instància a la preferència personal. Tots dos acabats tenen els seus propis pros i contres, i decidir quina et convé pot ser una tasca difícil.

Per començar a definir la teva elecció, tingues en compte el disseny general de la teva cuina i l’aspecte que vols aconseguir. Si vols crear un aspecte modern i minimalista, l’acabat mat pot ser la teva millor opció. En canvi, si busques un aspecte clàssic i atemporal, pots optar per l’acabat brillant.

Consells per mantenir l’acabat del taulell

Independentment de l’acabat que triïs, sempre és important mantenir el teu taulell adequadament per preservar-ne l’acabat i la vida útil. Aquí tens alguns consells generals:

  • Neteja immediatament els vessaments.
  • Utilitza un netejador suau i no abrasiu.
  • Fes servir taules de tallar quan treballis amb objectes esmolats.
  • Evita col·locar olles i paelles calentes directament sobre el taulell.

En conclusió, els acabats mat i brillant proporcionen un aspecte únic i diferent dels taulells de la cuina. Tot i que cada acabat té els seus avantatges i inconvenients, però l’elecció sempre dependrà de les teves preferències personals. Tingues en compte el disseny de la teva cuina i l’aspecte que vols aconseguir abans de triar un acabat. Si tens qualsevol dubte, contacta amb Marbres Rustey ! T’informarem amb detall sobre els diferents tipus d’acabat perquè triïs el taulell de cuina ideal!